Om triggerpunkt/kopping

Triggerpunktbehandlingen varer i 45min hvor man starter med å behandle triggerpunktene og avslutter behandlingen med kopping. Triggerpunkt eller muskelknuter kan  løses opp ved å stikke inn i muskelfibrene med intramuskulær nål tilpasset slik behandling (IMS). Muskelfibrene trekker seg sammen og utløser såkalte «twitcher» i de spente muskelfibrene, twitchene er fremprovoserte sammentrekninger som ofte fører til utladning av oppsamlet spenning og muskelen kan igjen slappe av. Selve behandlingen kan oppleves noe ubehagelig, men pågår over svært kort tid. I etterkant kan man oppleve ømhet i muskulaturen som kan minne om muskelstølhet. Dette kan vedvare opptil 2-3 dager etter behandlingen.

Triggerpunkt, eller muskelknuter, er hyperirritable punkter i musklene som ved trykk kan gi referert smerte som stråler til andre områder av kroppen. Disse triggerpunktene dannes ofte der nerven trenger inn gjennom myofascien og inn i muskelen ved at nerven blir stående å «fyre» signaler om at muskelfibrene skal trekke seg sammen. Myofascien er den tynne bindevevshinnen som omgir musklene og binder disse sammen og som strekker seg uavbrutt fra hodet og til tuppen av tærne. Det er derfor forståelig at smertene kan stråle ut fra punktet og å oppleve at de «flytter på seg». Vi er ikke mange separate deler, men én helhet.

Årsaken til denne «fyringen» fra nervene kan blant annet være stress, overbelastning, feilbelastning, lite aktivitet, trekk/kulde og traumer.

Bevegelsesutslaget kan bli dårligere og muskelen kan føles stram, smertefull, svak og mindre utholden.

Koppingmassasje kan også være svært virkningsfull på slike plager.  Koppene kan settes over ømme punkter for å stå og jobbe eller man kan bruke glidende bevegelser over områder med stivhet og smerte.